تیر آهن چیست و قیمت و محاسبه تیر آهن – فراسازان آویژه
تیر آهن یکی از موارد بیار مهم در ساخت هر ساختمانی می باشد و به شکل متفاوت ساخته می شود که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت اما وجود تیرآهن با هر شکل و ساختاری مانند میلگرد بستر و وال پست بسیار مهم و ضروری است و باعث استحکام ساختمان خواهد شد.
تیر آهن چیست؟
تیر آهن ها پروفیل هایی فلزی هستند که در نقطه ثقل دیوار قرار گرفته و بار سنگین سقف و ساختمان را تحمل میکنند. از تیرآهن ها عموما در ساخت اسکلت ها، ستون ها، خرپا ها و… در ساختمان سازی استفاده میشود.
تیر آهن به چه شکل ساخته میشود؟
در فرایند تولید تیر آهن ابتدا تکه های فولاد جهت ذوب شدن وارد کوره میشوند تا نرم و انعطاف پذیر شوند سپس با استفاده از غلتک ها ضخامت آن ها کم و طول آن ها بیشتر میشود و پس از آن، تیر ها به اندازهای معین برش می خورند. تیر آهن ها شامل یک سطح عمودی و دو بال هستند که به شکل H ساخته میشوند. قسمت اصلی و بخش میانی تیرآهن جان تیر آهن و لبه ها و کناره های آن، بال تیر آهن نام دارد.
تیر آهن ها انواع مختلفی دارند که از مهمترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تیر آهن های ساخته شده به شکل H: فرم معمولی و رایج آن ها .
- تیر آهن های ساخته شده به شکل I: نوعی تیر آهن که بال های آن از طول کمتری برخوردار است.
- تیر آهن های لانه زنبوری: به تیر آهن هایی گفته میشود که روی بدنه اصلی تیر آهن، حفره های هشت ضلعی وجود دارد که از آن ها جهت اتصالات و سیم کشی استفادده میشود.
تیر آهن ساخته شده به این شکل چه کاربردی دارد؟
علت استفاده از تیرآهن ها در سازه ها و ساختمان ها، توزیع یک نواخت نیرو و فشار در سر تا سر تیر آهن است. در سازه های بتنی و فلزی کاربرد ویژه ای دارند و از کاربرد آن ها میتوان به این موارد اشاره کرد:
- سازههای نفت و گاز
- صنایع مختلف مانند کشتی سازی، اسکله سازی و پل سازی
- ساخت سوله ها و انبار ها
- استفاده در سازه هایی که ارتفاع زیادی دارند
- اهمیت وجود تیر آهن در ایمنی ساختمان
- تیر آهن ها به استحکام سازه ها کمک میکنند و سازه را از تخریب بر اثر فشار حفظ میکنند.
به علت مقاومت در برابر حرارت، تیر آهن ها گزینه ی مناسبی برای سازه هایی که ریسک آتش سوزی آن ها بالاست، هستند. به کار بردن تیرآهن در سازه ها و ساختمان ها موجب میشود که در صورت احتراق، ساکنین فرصت تخلیه و خروج از ساختمان را داشته باشند. پایداری تیر آهن ها و استهلاک کم آن ها در گذر زمان موجب میشود در طولانی مدت عمر ساختمان افزایش یابد و اثرات زیست محیطی مثبتی داشته باشد.
قیمت تیر آهن
در محاسبه قیمت تیر آهن باید به فاکتور هایی مانند: تعداد وزن، شاخه، ابعاد، نوع و ضخامت آن توجه کرد. اگرچه عوامل مهم دیگری هم وجود دارند که نباید از آن ها غافل شد، مانند: متراژ سازه یا ساختمان و ارتفاع آن، نوسانات قیمت دلار، هزینه ی ارسال، کیفیت و …
محاسبه تعداد تیر آهن
تیرآهن در ساختمان سازی از اهمیت بسیار زیادی برای استحکام ساختمان برخوردار است. در زمان خرید شما نیازمند این هستید که در ابتدا تعداد تیرآهن مورد نیاز را محاسبه کنید. برای محاسبه ی تعداد تیر آهن با هر شکل و ساختاری، در ابتدا شما نیازمند به دانستن متراژ دقیق فضا و تطبیق آن با تیرآهن هستید. بعد از تکمیل این اطلاعات میتوانید با کمک فروشنده تعداد دقیق آن را محاسبه کنید.