دستورالعمل های میلگرد بستر در جهان – میلگرد بستر آویژه
آیین نامه ACI-530 تحت عنوان الزامات و مشخصات آیین نامه ساختمانی سازه های بنایی که در سال ۲۰۱۱ میلادی به عنوان مهم ترین و جامع ترین ضابطه بین المللی منتشر گردید این آیین نامه نتیجه تلاش و مساعی انجمن مصالح بنایی TMS موسسه بتن آمریکا ACI و کمیته مشترک استانداردهای مصالح بنایی MSJC موسسه مهندسی سازه انجمن مهندسین عمران آمریکا SEI / ASCE می باشد که به موضوعات طراحی و اجرای دستورالعمل های میلگرد بستر در جهان به عنوان یکی از روش های مسلح سازی دیوار نیز می پردازد.
- آیین نامه Eurocode 6 تحت عنوان (طراحی سازه های بنایی) که در سال ۱۹۹۶ میلادی منتشر گردید بخش ۱-۱ این آیین نامه ها به قواعد عمومی سازه های بنای مسلح و غیر مسلح می پردازد. این سند توسط کمیته فنی CEN /TC 250 آیین نامه های اروپایی سازه ای به عنوان یکی از مهمترین آیین نامه ها در اتحادیه اروپا تعیین شده است.
- آیین نامه ASCE 7 تحت عنوان را حداقل بارهای طراحی و معیارهای وابسته ساختمان ها دیگر سازه ها که در سال ۲۰۱۰ توسط انجمن مهندسین عمران آمریکا به عنوان آیین نامه بارگذاری انتشار یافته است.
- آیین نامه Eurocode 8 تحت عنوان (طراحی سازه های مقاوم در برابر زلزله) که در سال ۱۹۹۸ میلادی منتشر شد بخش ۱-۱ به قوانین عمومی لرزه ساختمان ها می پردازد این سند توسط کمیته فنی CEN/ TC 250 آیین نامه های اروپایی سازه ای به عنوان ضابطه طراحی لرزه ای اتحادیه اروپا شده است.
- ضابطه FEMA 307 تحت عنوان (ارزیابی خسارت لرزه ای ساختمانهای با دیوار بنایی و بتنی) که در سال ۱۹۹۸ توسط شورای فناوری کاربردی (ATC) آژانس مدیریت بحران فدرال(FEMA) آمریکا منتشر شده است.
- ضوابط CSA S304 کانادا تحت عنوان (طراحی سازه های بنایی)، CSA A370 تحت عنوان (اتصالات مصالح بنایی) و CSA A371 تحت عنوان (اجرای ساختمان های مصالح بنایی) از جمله ضوابط مرتبط با دستورالعمل های میلگرد بستر در جهان است که در سال ۲۰۱۴ میلادی توسط مرکز طراحی مصالح بنایی کانادا منتشر شده است.
- دستورالعمل IITK-GSDMA هندوستان با عنوان (راهنمای کاربرد سازه مصالح بنایی مسلح( مفاد به همراه نمونه های توضیحی و تفسیری) که در سال ۲۰۰۵ میلادی توسط موسسه هندی فناوری کانپور(IITK) در توضیح دستورالعمل های میلگرد بستر در جهان منتشر گشته است.
- آیین نامه NCC استرالیا در اولین اصلاحیه جلد دوم در بخش ۲-۳-۳ تحت عنوان (ساخت مقبول مصالح بنایی مسلح) که در سال ۲۰۱۹ میلادی منتشر شده است به مقوله اشاراتی نموده است.
- سند ارزیابی اروپایی EAD 170008 تحت عنوان (کاربرد سازه ای که توسط اسناد ارزیابی اروپایی(ETOA) در سال ۲۰۱۸ میلادی منتشر شده است که مشتمل بر آیین نامه ها ضوابط و دستورالعمل های اتحادیه اروپا در رابطه با دستورالعمل های میلگرد بستر در جهانو موضوعات مربوطه میباشد.
آیین نامه ها ضوابط و دستورالعملهای مرتبط به میلگرد بستر در ایران
- مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان با عنوان طرح و اجرای ساختمان های با مصالح بنایی که ویرایش مورد نظر در سال ۱۳۹۲ منتشر شده است در این مبحث برای اولین بار تعریف و مشخصات جهت مسلح سازی اجزای غیر سازه ای و دیوار ها مطرح شد.
- استاندارد ۲۸۰۰ ویرایش چهارم با عنوان آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله در سال ۱۳۹۳ منتشر شده است این آیین نامه یکی از اصلی ترین راهنماها در صنعت ساختمان در زمینه طراحی می باشد در فصل چهارم این آیین نامه ضوابط طراحی لرزه اجرای غیر سازه ای بر شمرده شده است.
- ضابطه شماره ۷۲۹ سازمان برنامه و بودجه کشور تحت عنوان راهنمای طراحی لرزه دیوارهای بنای غیر سازه ای مسلط در سال ۱۳۹۵ منتشر شد که راهنمای بسیار مناسب طراحی و اجرایی ساختمان های مسلح به دستورالعمل های میلگرد بستر در جهان در پروژه های دولتی می باشد.
- ضابطه شماره ۸۱۹ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با عنوان (راهنمای طراحی سازه ای و جزئیات اجرای دیوارهای غیر سازه ای) در سال ۱۳۹۷ تدوین شد که به صورت مصور جدولی جزئیات اجرایی را نمایش می دهد.
- پیوست ششم آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله استاندارد ۲۸۰۰ – ویرایش چهارم با عنوان (طراحی لرزه ای و اجرای اجزای غیر سازه ای معماری) در سال ۱۳۹۸ توسط وزارت راه و شهرسازی ابلاغ گردید. این آیین نامه به عنوان یکی از جامع ترین درسنامه های مهندسی ساختمان در زمینه های اجرای طراحی مفید به فایده است و در ساخت و ساز شهری به صورت لازم الاجرا کاربرد دارد در این پیوست به طور اخص به جزئیات دستورالعمل های میلگرد بستر در جهان اشاره و مورد تاکید قرار گرفته است.
- تفسیر و ویرایش جدید ضابطه شماره ۷۲۹ سازمان برنامه و بودجه کشور که در سال ۱۴۰۲ با همکاری تیم تحقیق توسعه شرکت فراسازان آویژه و امور نظام فنی اجرایی، مشاورین و پیمانکاران سازمان برنامه بودجه کشور در دست اقدام است.