021-77035933

فراسازان آویژه
ناودانی

شماره تماس ارتباط با واحد فروش

ناودانی

ناودانی چیست؟

ناودانی یکی از پروفیل های ساختمانی و صنعتی است که با مقطع باز تولید می شود.

ناودانی پروفیلی است  با مقطع فولادی که از نورد بیلت هایی از جنس فولاد کربنی ساخته شده و شکل سطح مقطع آن از یک جان افقی و و دو بال عمودی به شکل حرف U انگلیسی تشکیل شده است.

این پروفیل از یک سطح افقی که آن را جان و دو سطح عمودی که بال نامیده می‌شوند تشکیل شده است.

معیار نامگذاری این پروفیل ارتفاع آن یعنی اندازه جان ناودانی ( H ) می باشد. ناودانی از فولاد کربنی و در اندازه های استاندارد بین ۰.۳ تا ۱۲ میلیمتر ضخامت و ۳ تا ۴۰ متر ارتفاع تولید می گردد.

این محصول در ابعاد ۸،۱۰،۱۲،۱۴،۱۶ تولید می گردد.

ناودانی

-کاربرد ناودانی:

به شکل تکی و دوبل در تیرها

به شکل جفت در  ساخت خرپا

بصورت تکی و یا جفت در باد بندها

به شکل جفت و به صورت قوطی در ستون ها

-انواع ناودانی:

ناودانی ها به دو دسته مشبک و ساده تقسیم می شوند.

-ناودانی مشبک:

در این نوع از ناودانی، آن را از ورق گالوانیزه که قبلا از روش گالوانیزه گرم یا سرد تولید شده اند، تولید می کنند.

در این نوع سوراخ هایی در ورق ایجاد می کنند که شکل شبکه ای به خود گرفته و این کار بخاطر این است که در آینده بتوانیم برای موارد مورد نیازمان مانند بستن مهره و پیچ استفاده کنیم.

یکی از کاربردهای این نوع از ناودانی استفاده از آنها در ساخت قفسه های فلزی و نصب سنگ به صورت خشک است.

ناودانی

-ناودانی ساده:

ناودانی ساده از ورق های ساده تولید شده که این ورق ها یا ورق معمولی و یا ورق گالوانیزه می باشند و بر اساس نیاز به صورت گرم یا سرد گالوانیزه می گردد.

همچنین در تولید این نوع هم باتوجه به کاربرد آن، از ورق های مختلف می توان استفاده کرد.

این نوع در سایزهای ۸،۱۰،۱۲،۱۴،۱۶ ساخته می شود. ارتفاع این نوع از۳۰ میلی متر شروع می شود و تا۴۰۰ میلی متر ادامه دارد و متغییر است و اکثراً برای ساخت پل های باربر و موارد دیگر بکار برده می شود.

کاربرد این نوع ناودانی در قاب دستگاه های صنعتی، چهارچوب ها و اتاق کامیون ها می باشد.

از مهم ترین عبارت هایی که برای مشخصات ناودانی مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از: ارتفاع ناودانی که با h نشان داده می شود؛ ضخامت جان که با t نشان داده می شود؛ عرض بال که با b  نشان داده می شود؛ ضخامت بال که با tg نشان داده می شود و همچنین وزن هر متر که با G نشان داده می شود.

ناودانی

نوع دیگری از طبقه بندی ناودانی ها وجود دارد که ناودانی ها را به دو دسته سبک و سنگین دسته بندی می کند.

.ناودانی سبک:

ناودانی سبک همانطور که از نامش پیداست از نظر وزنی نسبت به وزنی که روی جدول اشتال قرار دارد کمتر می باشد و وزن ناودانی های سبک خیلی کمتر از وزن استاندارد جدول مهندسی اشتال بوده و ایران و روسیه جزو بیشتر کشورهایی هستند که ناودانی سبک تولید می‌کند.

..خصوصیات ناودانی سبک:

ناودانی های سبک خصوصیات متفاوتی دارند که مربوط به وزن و ابعاد آن ها می باشد . همانطور که گفته شد نسبت به مقادیر جدول مهندسی اشتال وزن و ابعاد پایین تری دارند و استاندارد متفاوتی نسبت به استانداردهای تولیدی ناودانی سنگین دارند و به همین دلایل قیمت ناودانی های سبک ارزان تر از قیمت ناودانی های سنگین بوده و دلیل اصلی آن هم وزن کمتر ناودانی های سبک در مقایسه با سنگین می باشد.

.ناودانی سنگین:

برعکس ناودانی های سبک ، ناودانی های سنگین کاملاً وزنی مطابق با وزن جدول اشتال دارند و وزن و ابعاد ناودانی های سنگین با استاندارد جدول های مهندسی کاملاً مطابقت دارد و بیشتر در کارخانجات داخلی و بعضی از کارخانجات اروپایی تولید می شوند و شما می توانید با توجه به نوع هدف و نیاز خود نمونه های مورد نظر را خریداری نمایید .

…تفاوت های ناودانی سبک و سنگین در چیست ؟

ناودانی سبک و ناودانی سنگین تفاوت‌ هایی با یکدیگر دارند که این تفاوت ها باعث تنوع کاربری و کاربرد آن ها در صنایع مختلف شده است.

از جمله این تفاوت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

ابعاد و وزن

استانداردهای در نظر گرفته شده در زمان تولید محصول فولادی مد نظر

کاربرد هر یک از دو نوع سبک و سنگین

قیمت

در نهایت می ‌توان به این موضوع اشاره داشت که وزن ناودانی های سبک از جدول استاندارد اشتال کمتر بوده و وزن ناودانی سنگین مطابق با جدول مهندسی می باشد و شما با توجه به نیاز و نوع پروژه مورد نظر ، می توانید نمونه های مورد نیاز ناودانی خود را تهیه نمایید.

-روش های تولید ناودانی:

در فرآیند تولید، در دو حالت آماده می شوند.

  • ناودانی به روش نورد شده
  • ناودانی به روش پرسی

.در ناودانی نورد شده شمش خام حرارت دیده، با گذشتن از میان غلتک‌هایی که به نورد معروف هستند، به شکل ناودانـی در می‌آید. بسته به سایز نوردها، ناودانی‌ها هم با همان سایز از خط تولید بیرون می‌آیند. به این نوع ناودانـی فابریک هم می‌گویند.

 

این نوع از ناودانـی‌ها، درصورتی‌که تمام ضوابط تعریف‌شده در استاندارد ۱-۴۴۷۷ در فرآیند ساختشان رعایت شده باشد، مورد تائید اداره استاندارد ملی ایران است و می‌تواند علامت استاندارد دریافت کنند.

.در ناودانی پرسی از پرس کردن ورق هایی که طول آن ها معمولا ۶ متراست و بنا به سفارش متقاضیان متغیر است برش می خورند و سپس تولید می شوند.

کاربرد این نوع ناودانی بسته به نوع ورقی که استفاده شده متفاوت است.

-استانداردهای ناودانی:

استاندارد مرجع تدوین‌ شده توسط سازمان استاندارد ملی فقط در رابطه با ناودانی‌های نورد گرم ارائه ‌شده است.

در این استاندارد اشاره‌ای به سایر ناودانـی‌ها نشده است و به باور کارشناسان سایر ناودانـی‌ها به علت عدم حساسیت و اهمیت، نیازی به استاندارد جامع ندارند.

دیگر استانداردهایی که وجود دارد مربوط به ابعاد ناودانی می‌شود. دو استاندارد برای بال‌های موازی و مخروطی وجود دارد که به شرح زیر است:

UPE : این نوع ناودانی که به مدل C معروف است، بال‌هایی موازی دارد. به صورتی که اگر از مقطع به ناودانی نگاه کنیم، دو بال آن به‌صورت دو خط موازی روبروی هم قرار دارند.

ناودانی

UNP : به این ناودانـی مدل U می‌گویند و دارای بال‌های مخروطی شکل است که باهم موازی نیستند.

این نوع از ناودانیUNP دارای وزن سنگینتر نسبت به ناودانی های دیگر در بازار کشور میباشد.

معمولا استفاده از ناودانیUNP یا ناودانی اروپایی بیشتر در پروژه های بزرگ یا پروژه های صنعتی که نیاز به این نوع از ناودانیUNP یا ناودانی اروپایی دارند است ، به علت اینکه ناودانیUNP یا ناودانی اروپایی دارای ضخامت بیشتری بوده پس در نتیجه دارای وزن بیشتری ناودانیUNP یا ناودانی اروپایی میباشد.

یکی از بهترین تخصص های بازرگانی آهن مرکزی در تامین ناودانیUNP یا ناودانی اروپایی میباشد.

ناودانی سنگینUNP مطابق با استاندارد اروپا_DIN1026 از سایز ۴۰ الی ۴۰۰ به صورت انبوه از کارخانجات کشور ترکیه وارد کشور میشود.

ناودانی

برخی استانداردهای معتبر که در کشورهای دیگر برای ناودانـی وجود دارد که در استاندارد ۱-۴۴۷۷ هم آن‌ها را به‌عنوان منبع معرفی نموده است عبارت‌اند از:

DIN 1026-1

DIN EN 10279

GOST 8240

-مهم ترین اصطلاحات رایج در مورد ناودانی ها:

گوشت: در بازار به ضخامت ناودانی گوشت گفته می شود.

گلمیخ: ناودانی‌های برش خورده به اصطلاح گل میخ نامیده می‌شوند.

سنگین: به ناودانی‌های هم وزن اروپا و وارداتی (اروپایی) سنگین گویند.

نرمال: این نوع ناودانی طولی بین ۶ تا ۱۲ متر دارد که و به همین دلیل به آن ناودانی نرمال گفته می‌شود.

جدول اشتال: جدولی است که در آن استاندارد ابعادی و ضخامت و وزن مقاطع فولادی تعریف شده است.

کوتاه و بلند: ناودانی کوتاه دسته‌ای دیگر از این محصول به حساب می‌آید که طول برابر۶ متر دارد و در مقابل ناودانی‌های بلند ۱۲ متر طول دارند.

بنگاه داری: به هزینه‌ای که هر بنگاه جهت بارگیری، انبارداری و مالیات بر ارزش افزوده هنگام بارگیری دریافت می‌کند بنگاه داری گفته می‌شود. که برای کالای ناودانی به ازای هرکیلو ۵۰ تومان است.

-اندازه گیری ناودانی ها:

ملاک نام‌ گذاری برای ناودانی‌ها ارتفاع بال‌های آن است و این عدد به سانتی‌متر بیان می‌شود. یعنی اگر ارتفاع بال‌های یک ناودانی ۸ سانتی‌متر باشد، آن را به ناودانـی ۸ می‌شناسند.

این محصول در شاخه‌های ۶ و ۱۲ متری قابل‌عرضه در بازار است و کلیه مشخصات آن مطابق با جدول اشتال به شرح زیر است:

جدول اشتال

-مقاطع مختلف ناودانی:

UNP 30×۱۵

UNP 30

UNP 40×۲۰

UNP 40

UNP 50×۲۵

UNP 50

UNP 60

UNP 65

UNP 80

UNP 100

UNP 120

UNP 140

UNP 160

UNP 180

UNP 200

UNP 220

UNP 240

UNP 260

UNP 280

UNP 300

UNP 320

UNP 350

UNP 380

UNP 400