021-77035933

فراسازان آویژه
دیوار سفالی

شماره تماس ارتباط با واحد فروش

مزایا و معایب دیوار سفالی

حتماً در بین مصالح ساختمانی که از گوشه و اطراف شهر در کنار ساختمان های نیمه آماده رها شده است، دیوار سفالی را دیده اید؟ چرا در برخی از پروژه ها از اندازه های کوچک تر این سفال ها و در برخی دیگر از سایزهای بزرگ تری استفاده می شود؟ دیوارهای سفالی ساخته شده تا چه اندازه ای محکم هستند و چه مزایا و معایبی نسبت به دیوار بلوکی بتنی دارند؟

در این محتوا به طور کامل به مزایا و معایب انواع این دیوارها خواهیم پرداخت.

دیوار سفالی

تعریف دیوار

به ساختاری امتداد یافته و پیوسته که بیشتر به شکل عمودی ساخته شده و ضخامتش در مقایسه با ارتفاع و طول آن کمتر باشد، دیوار گفته می شود. دیوارها از جنس های مختلفی هستند که بسته به نیاز و نوع پروژه ها متفاوتند. از دیوار به منظور جلوگیری از ورود سرما و گرمای محیط بیرونی به داخل بنا، جلوگیری از سر و صدا و به نوعی به عنوان جدا کننده قسمت های مختلف یک ساختمان استفاده می شود.

از آنجایی که دیوارها باید بخشی از وزن کلی سقف را هم تحمل کنند و در برابر زلزله مقاوم باشند، توجه به مصالح با کیفیت و مرغوب در ساختن آن ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

دیوارها به چند دسته تقسیم می شوند؟

در اصطلاح عمرانی ۲ نوع دیوار وجود دارد که از نظر عملکرد متفاوت هستند. در این قسمت به تعریف هر کدام اشاره می کنیم:

دیوار باربر:

به دیوارهایی که علاوه بر وزن خود، وزن های دیگری مثل سقف را هم تحمل می کنند، دیوار باربر گفته می شود.

دیوار غیر باربر:

به این دیوارها که وظیفه جداسازی قسمت های مختلف یک خانه را به عهده دارد، اصطلاحاً پارتیشن و یا دیوار تقسیم هم گفته می شود. مصالح به کار رفته در این دیوار که فقط وزن خود را تحمل می کند، بلوک های سفالیست و به دیوارهایی که از این طریق ساخته می شوند، دیوار سفالی می گویند.

البته علاوه بر این دو، دیوارهای دیگری مثل عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی هم وجود دارند که در این محتوا بیشتر از همه روی دیوار غیر باربر تمرکز داریم.

بلوک های سفالی چگونه ساخته می شوند؟

دو نمونه از پر مصرف ترین بلوک های ساختمانی، بلوک بتنی (سیمانی) و بلوک های سفالی هستند. به بلوک های سفالی آجر سفالی هم گفته می شود. ترکیبی از خاک رس و افزونه هایی مثل آهک در کارخانه ها تشکیل گل داده و بلوک ها را می سازند. سپس در دمای ۹۰۰ درجه داخل کوره پخته می شود.

البته موارد مصرفی این بلوک ها تنها در دیوارکشی نیست و در ساخت سقفی تیرچه بلوک نیز استفاده می شود.

چرا از دیوار سفالی برای دیوارکشی های غیر باربر استفاده می شود؟

یکی از ویژگی های این دیوارها که به دلیل جنس سفالی آنهاست، شکنندگی و تُرد شدن آن هاست که این موضوع در حمل و نقل هم به شدت احساس می شود و پرتی مصالح زیادی دارد! همچنین امکان نصب بارهای الحاقی مثل رول پلاک به دیوارها به عنوان مثال نصب کابینت ها را هم ندارند. این مورد را می توان یک ایراد برای دیوارهای سفالی دانست.

ابعاد بلوک های سفالی

نکته جالب توجه در تشخیص بلوک های سفالی باکیفیت این است که اگر دو تا از آن ها را به همدیگر بزنید، صدای زنگ می دهند و در برابر خش های مختلف مقاوم هستند و بر روی آن ها خط نمی افتد. رنگ این سفال ها یکنواخت بوده و سطح بدون ترکی دارند. ضخامت این بلوک ها بین ۵ تا ۲۰ سانت است که بسته به کاربرد متفاوت هستند.

بلوک سفالی

مزایای دیوار سفالی

  1. امکان نصب لوستر و یا اضافه کردن قطعات جدید دی واحدها به راحتی و به کمک رول پلاک و پیچ
  2. مقاومت بالا در برابر آتش سوزی
  3. ارزان بودن بلوک های سفالی در مقایسه با موارد مشابه مثل بلوک های سیمانی و… با وجود داشتن برخی معایب و حتی دور ریزی هایی که در حمل و نقلشان وجود دارد.

معایب دیوار سفالی

  1. از این دیوارها به تنهایی برای عایق صوتی نمی توان استفاده کرد.
  2. شکنندگی بالا و غیر باربر بودن آن ها
  3. به دلیل داشتن ابعادی کوچک تر نسبت به بلوک های بتنی، زمان پروژه را بیشتر می کنند.
  4. نیاز به صرف انرژی زیادی برای ساخت دیوار دارند.
  5. نیاز به لایه ضخیم تری از گچ برای هموار سازی دیوار سفالی است.
  6. به دلیل وزن بالای این بلوک ها، بار اضافی بر روی وزن ساختمان متحمل می شود.

دیوار سفالی فوم دار چیست و چه کاربردی دارد؟

بیشترین میزان ورود و خروج صدا و همچنین گرما و سرما دیوارهای هر خانه ایست. به همین دلیل می توان به کمک مصالح عایق کاری شده تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی کرد. نوعی از بلوک سفالی وجود دارد که داخل حفره میانی آن از فوم به منظور عایق صدا و حرارت استفاده شده است که به آن دیوار سفالی فوم دار می گویند.

با داشتن دیوارهایی از این بلوک ها تابستان هایی خنک تر و زمستان هایی گرم تر داخل خانه داشته باشید.

بلوک سفالی

مزایای دیوار سفالی عایق دار چیست؟

  1. به دلیل وجود شیارها و برجستگی هایی که روی بلوک های سفالی وجود دارد، باعث چسبندگی بهتر و بیشتر ملات با سازه می شود.
  2. قیمت مناسب این بلوک ها باعث شده تا پروژه ای مقرون به صرفه داشته باشید.
  3. این بلوک ها در برابر آتش سوزی مقاوم هستند و مانع از گسترش آتش در سطح دیوارها می شوند.
  4. آرامش و آسایش بیشتری به دلیل عدم ورود و خروش صدا به داخل خانه خواهید داشت.
  5. جزو مصالح در دسترس به شمار می رود.

مشخصات فنی دیوار سفالی

همانطور که در بالا اشاره کردیم، به دلیل اینکه بلوک های سفالی مصارف مختلفی دارند، در ابعاد متنوعی هم ساخته می شوند. مثل: ۱۳*۲۰*۲۰، ۱۰*۲۰*۲۰، ۱۵*۲۰*۲۰.

در مرحله دیوارچینی باید به این نکته توجه کرد که قفل و بست بین بلوک ها به طور کامل برقرار شود. در قسمت تقاطع دیوارها معمولاً به کاری که انجام می دهند، هشت گیری گفته می شود. یعنی نصفی از اندازه یک بلوک باید یک ردیف در میان درون دیوار دیگر قرار بگیرد. امتداد ردیف ها باید کاملاً افقی باشد و ضخامت آجرها حداقل ۱۰ و حداکثر ۱۲ میلیمتر باشد.

کلام آخر

با توجه به اهمیت دیوارکشی در ساختمان ها و رعایت ایمنی و مقاومت آن ها در برابر زلزله در بسیاری از پروژه هایی که با بلوک های بتنی دیوارکشی می شوند از میلگرد بستر هم استفاده می کنند تا مقاومت کششی آن ها افزایش دهند. امیدواریم از مطالعه این محتوا به یک مقایسه درستی از دیوار سفالی و دیوار سیمانی یا بتنی رسیده باشید.